dimecres, 26 de novembre del 2008

LA PROMOCIÓ DE LES PROPIES BANDES

És un plaer comptar amb la col·laboració de moltes bandes, no només catalanes, també de l'estat i d'arreu del món que es posen en contacte amb el programa El Cafè Metàl·lic per fer-nos arribar els seus cd's per ser punxats. Encara que hi han grups que es pensen que som un local de concerts i ens demanen tocar en directe (això és culpa de no llegir bé la web i el myspace. Generalment són grups europeus). Però no entenc com moltes formacions no utilitzen aquesta finestra al món exterior, com és la ràdio, per utilitzar-la com a mitjà de promoció.
No fa gaire em vaig posar en contacte amb algunes bandes per demanar-lis que enviessin el seu material. Alguns van respondre positivament però altres van passar, ni tant sols de respondre a la petició. Som els mitjans de comunicació els que hem d'anar al darrera de la gent?, crec que no. Són les bandes les que han de buscar la manera de difondre la seva feina?, crec que si. No se si és problema de les persones que s'encarreguen dels myspaces, webs o e-mails que passen de tot, potser no són les més qualificades per portar aquesta feina o que hi ha una des motivació general. Sabem que no som "Los 40 Principales", però fem el que podem, amés comptem amb Internet, que ens poden escoltar arreu del planeta i l'MP3 per tenir-nos en qualsevol moment.
L'escena metàl·lica a Catalunya comença per la gent que fa música, si no es té aquest xip...poc podem els que estimem aquest estil musical.També ens arriba a l'emissora material de grups de rock urbà, nacional o com li diguin, però el programa i la web és només per al Metal i el Hardrock. Com a mínim aquestes bandes intenten fer-se arribar a tot arreu, encara que es trobin un mur al davant.
Fa la impressió que molts grups ja els hi val tocar en petits bars davant dels seus amics i familiars. Però un dia, aquest amics i familiars, per la maduresa de la vida, deixaran d'anar als concerts, lògic i les bandes acabaran tocant davant dels cambrers. Si no intenten obrir-se a més gent, acabaran deixant la música. Cada cop hi han més programes de Metal a les ràdios i encara que tinguin poca audiència...¿qui no et diu que alguna persona a anat expressament a veure una banda que ha sentit en un dels programes?, i que aquesta persona ha comprat la teva maqueta o samarreta? i que en el proper concret et portarà un col·lega a veure el directe i....
Potser el que volen és sortir als mitjans majoritaris. Molta sort!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada