dijous, 25 de novembre del 2010

ENTREVISTA A NAAKHUM.

Des de Igualada arriba NAAKHUM, un grup de Transcendental Black Metal. Compost per un únic membre, en Pol. Amb qui he volgut fer una petita entrevista per conèixer les seves composicions, inquietuds i futur musical. Les seves cançons es poden descarregar gratis al seu nyspace.

1. Quan va nàixer NAAKHUM i com definiries l'estil musical?.
Naakhum va néixer al 2007 a base d'un projecte en solitari amb el que (en un principi) volia expressar l'odi a la humanitat com a paràsit (es pot dir això?).
S'hauria de dir que hi han hagut molts canvis a partir de la maqueta i de la personalitat de la música, al principi és un Black Metal molt misantròpic, i actualment és una fusió d'elements del Black Metal amb música ètnica del món o sons de meditació.

2. Quines són les influències?.
La veritat és que no acabaria mai, però podria ressaltar grups com Bathory, Burzum els inicis d'Enslaved i Windir dins l'escena del Black Metal i Hedningarna, Wardruna, Huun Huur Tu i Luar Na Lubre dins la música ètnica.
En quan a les lletres són en part inspiracions d'escriptors com F. Jiménez del Oso, Antoni Ribera, Erik Vön Daniken o Zecharia Sitchin.


3. Com composes els temes?.
Si, crec amb el poder de substàncies psicotròpiques per agafar idees més abstractes, sobretot si tracten temàtiques transcendentals.
Es podria dir que és un mètode de composició minimalista, ja que no hi han molts medis per fer-ho en quan a material especialitzat, haig d'utilitzar altres tècniques i mesures caseres per sortir d'alguns embolics digitals; ja que composo amb un home studio.
Sovint són coses que m'han sortit improvisant i que llavors les he quadrat amb una estructura dins una partitura, de normal tinc un procés de forja dels temes bastant llarg, per tal de que expressi l'idea que em proposo fer arribar.

4. Com és la crítica que t'arriba dels que escolten les cançons?.
Del tot variada, però més acceptada fora de la meva comunitat i país, sobretot de part de zones d'Amèrica llatina.
Jo sempre dic que la meva música ha evolucionat en un sacrilegi (si dins del més fosc dels estils de metall s'hi fusiona una atmosfera ufològica tot és capfica amb morals personals i hi ha qui hi reflexa un complex i ho critica en seguida) a més aquí a occident no tenim tant acceptades aquestes creences perquè som molt terrenals en general.
La gent d'Amèrica té la ment més oberta en aquest tema i per tant acostuma a ser més tolerant de bon principi.
Però no hi tinc cap problema és un preu a pagar per parlar de coses fora del comú.

5. T'agrada experimentar amb instruments atípics de la música Metal, tens intenció d'incorporar de nous en futures cançons?.
I tant, quina llista més llarga! Pròximament espero incorporar-hi instruments de vent o corda fregada.
Alguns són somnis, ja que estan obsolets, però d'altre banda alguns altres estic començant a construir-los per conèixer més be aquest art tant espiritual i de pas saber com funciona des de dins.

6. "Entrega d'intel·lecte" és el teu primer cd. Quins són els futurs projectes?.
De fet es una EP o Single, però es podria dir cd perquè tot és nou.
El pròxim és una mica com un "enrere en el temps" (Es titularà Backward in the times) i m'agradaria fer com una odissea dins els terrenys dels nostres avantpassats no cristians, o sigui des del primer escrit de la civilització fins a l'arribada de Crist, passant per totes les situacions geogràfiques i els punts ètnics d'aquell moment: Els celtes, els ibers, els nòrdics, aborígens Austràlia, els egipcis, sumeris, mongols, maies, eslaus...Tot el que té relació amb la mitologia i el paganisme d'es d'una en-globalització i vinculació amb el fenomen deus-extraterrestres.

7. És difícil poder veure el projecte NAAKHUM al damunt d'un escenari o és música d'estudi solament?.
La veritat és una pregunta que em faig amb freqüència, per ara és impossible, però és un somni recurrent, espero poder-ho fer possible algun dia si hi ha la capacitat que necessito per portar-ho a terme.
De moment si doncs, se seguirà conspirant d'es de les ombres.

8. Moltes gràcies pel teu temps, molta sort amb la teva música.
Gràcies a tu ha estat un plaer!

7 comentaris:

  1. Com es pot aconseguir un cd d'aquest compositor tan ancestral?

    ResponElimina
  2. A petició del músic entrevistat deixo el seu correu electrònic musical: rebirthofnaakhum@myspace.com

    ResponElimina
  3. Esta guapo!
    Perquè no penges algun disc seu si son gratuïts?

    ResponElimina
  4. Passa't pel seu myspace, allà et diu com baixar els discos gratis.

    ResponElimina
  5. Podries dirme una bone cançó per conéixer al proiecte de musiqua?
    Bueno doncs! Bona sort

    ResponElimina
  6. Jordi Lee, l'única manera que tens de conèixer a l'artista de Naakhum és passar-te pel seu myspace on trobaras cançons penjades i videos de Youtube. I si amés vols posar-te en contacte amb ell, ho pots fer escrivint al seu correu. El trobaras en un dels comentaris. Salut!.

    ResponElimina
  7. És interesant això de fusionar elements del nostre pasat més remot amb la música moderna del metal, tot i així jo crec que va molt més enlla del Black Metal, ja que és un estil de molt poca capacitat de mira.
    En la meva opinió es tracta d'un estil de musica totalment nou, perquè tampoc és Post-Black Metal tot i que en proposa alguns elements..
    M'agrada el grup però no l'encerclaria dins el món del black metal ja que és més innovador.

    Una forta abraçada a la seva música d'es del Penedès

    ResponElimina