dijous, 13 de novembre del 2014

Bandes Tribut, el present musical. El gran Boom!.



Els temps canvien.
Fins fa poc existia una guerra sana entre bandes musicals, per veure qui componia millor, quin millor so en directe tenien, o quin gravava la millor maqueta o disc, i era bo veure aquesta competència. Ara s'ha convertit en veure quina és la millor banda tribut o de covers.

El temps que abans s'utilitzava en compondre música i lletres per oferir-les a un públic, ara és un temps per tocar el millor possible temes de grans bandes amb les que hem crescut  des de nens. i ens sonen des de fa dècades.

Sí amics i amigues, el present musical del país, passa per les bandes tribut.
Cada cop hi han més i més. I es començarà a veure quines d'elles valen la pena veure en directe i quines no. El públic s'està acostumant a pagar una entrada per veure dues o tres bandes tributs per què ja se saben els temes que tocaran i amés els podran cantar amb una cervesa a la mà. En canvi cada cop menys la gent es gasta uns euros per veure a una o a unes bandes que no saps ben bé el que toquen i  també no tens ganes de descobrir-les.

Fer una banda tribut és una de les sortides per a molts músics que porten anys en bandes i que toquen en directe per a quatre o cinc persones. Amb aquest canvi, a les sales trobaran moltes més persones que els aplaudiran amb un somriure a la cara.

M'agradaria diferenciar entre una banda de covers i una tribut. La de covers, els seus músics poden pujar a l'escenari en tanga, samarreta de la Hello Kitty i un barret de palla. Les tribut no. Les tribut han de guardar una imatge. La més semblant a la del grup idolatrat. Per això també hi ha piques entre aquestes dues tipus de bandes i les tribut no veuen amb molt bona cara compartit escenari amb els de les covers.

Si ja les ràdios porten anys i anys omplint les nostres oïdes amb els mateixos grups i amb les mateixes cançons de sempre, per què la gent no pot acostumar-se a que la música en directe la facin les bandes tribut?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada