dijous, 13 de juny del 2013

CATALUNYA SENSE BANDES INSTRUMENTALS.

Curiós que a Catalunya no es trobin bandes instrumentals. En canvi a la resta d'Europa i als Estats Units fa temps que existeixen i cada dia van a més.
Grups de rock, post-rock, post-metal, death metal, progressives,... No tindran un gran públic, tampoc omplirien un Sant Jordi,  però el que tenen és molt fidel i creix dia a dia.

Sembla que si toques a una banda  sense cantant, és un pecat o si més no, rar.  I si dius que vols fer una banda així, alguns es pensen que ets un crack de l'instrument i que el que vols fer és agradar o presumir davant d'altres músics. I lluny d'això. La música es crear sensacions i fomentar la imaginació. Molts no entenen que la música es toca amb el cor. 

Porto temps seguint bandes instrumentals de diferents estils de Metal. Algunes m'agraden com ODYSSEY, OMEGA MASSIF, A PLACE OF OWLS. I em sap greu no trobar de catalanes. Crec que el panorama s'està saturant amb els estils de tota la vida. Pots trobar algun grup que arrisca mesclant estils i això està bé, una altra cosa és que t'agradi. però d'aquesta manera s'amplia també el ventall.

El que trobes són músics que s'ho cuinen tot ells. No els veuràs mai en directe, per que és música d'estudi, i sonen  molt bé. Com CLOUDKICKER, SPIRAL MOUNTAIN per exemple.

Vivim un moment de buscar sons, efectes, loops..., la música fa anys que està inventada. Volem tancar els ulls i escoltar allò que ens fa sentir.

No deixo d'escoltar Metal amb lletra, doncs és el que he escoltat tota la vida, però sí que el meu cos necessita coses noves. I descobrir bandes, no parlo d'estils, sinó de bandes instrumentals, amplien la meva enciclopèdia musical. Els grups mencionats són un tast dels meus decobriments personals, però amb temps i ganes, pots trobar veritables tresors a Internet.

Manca de creativitat al nostre país?. No. però si que falta experimentar més.
Es pot trametre sense lletra. Es pot somniar sense veu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada