divendres, 9 de desembre del 2011

ENTREVISTA A "DÖRIA".

Entrevista a la jove banda barcelonina DÖRIAOn fan cinc cèntims del seu curt passat, present d'èxit i prometedor futur.

1. Quan neix la banda i com es va fundar?.
Doncs la banda neix a finals de 2009 principis de 2010, quan en Martí es va decidir per formar el seu propi projecte. Després d'un parell de mesos de proves i trucades es va constituir la primera formació de la banda, amb Martí Dòria a les veus, Samuel Sánchez i Víctor Vázquez a les guitarres, Lluís Ripollés al baix i Miquel Garcés a la bateria. Amb aquesta formació es va donar forma a la maqueta que vam gravar a l'estiu de 2010, sota el nom de "Pensavientos". A les poques setmanes, Samuel i Miquel abandonen el projecte i entren a ocupar el seu lloc a la banda Laura Moral (guitarra) i Pep Rovira (bateria). Després de rebre crítiques molt bones on se'ns nomenava com una nova promesa de Hard Rock de l'estat, ens va empènyer a gravar el nostre primer disc d'estudi, "Despertar", durant l'estiu de 2011 als Radish Records de Tarragona.

2. Què trobem al disc "Despertar"?.
A "Despertar", sobre tot, trobareu varietat. Una de les principals característiques de DÖRIA, es precisament que mantenint un so propi, ens movem en un espectre molt ampli entre el Hard Rock més clàssic i el Metal més modern. Ens han arribat a comparar amb Warcry, Hamlet, Sôber, Avalanch, Los Suaves i Whitesnake, així que et pots anar fent una idea del que et vull dir, he he.
A més, trobarem 11 temes que tracten temes molt diversos, com per exemple la revisió moderna del clàssic de Caputxeta Vermella (Caperucita Feroz), els últims moments d'agonia d'un soldat que veu com ha llençat la seva vida (Por si sirve de algo), la pena i nostàlgia de la pèrdua d'un ésser estimat (Si te vas), o l'alegria del naixement d'una nova vida (Nueva Vida).


3. Sorpresos amb la resposta de la gent i de la crítica?.
Fins a cert punt no. Es a dir, la sorpresa ens la vem endur al rebre les crítiques que vam rebre amb la maqueta. Llavors era de lògica que si tornant a gravar aquests cinc temes en condicions professionals i afegint-hi sis de nou que considerem que estan a una alçada igual o superior, les crítiques no podien ser dolentes de cap de les maneres. Tot i així, rebre un 9,5/10 a webs com MariskalRock o no baixar de 9/10 a la resta de medis que ens han fet crítiques fins ara, tampoc ho esperàvem!


4. Les influències musicals de la banda?.
Són un reflex de la varietat de "Despertar". Des de les bandes de metal més clàssiques com Iron Maiden, Metallica, Megadeth, a més modernes com Avenged Sevenfold, referències del power més melòdic com Rhapsody, Edguy, Avantasia, Gamma Ray, Helloween, i sobretot les espanyoles com WarCry, Avalanch, Sôber.


5. Felicitats pel vídeo clip de "Caperucita Feroz". Com va sorgir la idea?.
Moltes gràcies! L'idea va sorgir mesos abans de començar la gravació del disc. Durant un viatge en cotxe buscant estudi, ens va venir al cap la possibilitat de gravar un videoclip amb algun dels temes que teníem preparats i "Caperucita Feroz" va venir ràpidament a la ment de tots pel potencial que tenia. Vam deixar de banda l'idea durant un temps fins que un cop gravat i veient el resultat final de la cançó ens hi vem posar de totes totes. A partir d'aquell moment tot va venir molt rodat. Teníem molt clar que volíem fer un videoclip que expliqués una història, una pujadeta de to, que no deixés indiferent a ningú. Vem contactar amb l'actriu de cinema adult Sílvia Rubí i Prodiggi Films es van posar mans a la feina. Tenint com a localització l'Orfeó de Vic, a Sílvia Rubí com a caputxeta i a l'equip tècnic i humà de Prodiggi Films, no podia sortir d'allí un altre cosa que no fos quelcom impressionant.

6. Quins són els propers projectes del grup?.
Ara mateix, es sortir de Barcelona, començar a fer tants concerts com puguem per tot el país i la resta de l'estat. Intentar fer arribar la nostra proposta musical al màxim nombre de ciutats possibles. Avui en dia gràcies a Internet pots arribar a tot arreu, però el sentit de ser de tot músic es presentar la seva feina en directe al seu públic.

7. Com tenim l'agenda de concerts?.
Ara mateix pràcticament buida, perquè estem trinat amb molta cura les passes a fer. Volem preparar una gira i per fer les coses be, un s'ho ha de prendre amb calma i escollir detingudament les opcions que se li ofereixen. No ens quedarem parats, no, tenim proposicions molt interessants i ben aviat començarem a anunciar les dates de la gira.

8. Com es poden aconseguir les vostres cançons?.
En aquests moments estem acabant de tancar acords amb distribuïdores per poder tenir el disc físic al major nombre de tendes de tot l'estat. A més a més de la venta per correu. Molt aviat estarà disponible a tendes del conegut carrer Tallers de Barcelona, i en ben poquet, tindrem el disc sencer a disposició de qui el vulgui comprar a iTunes, Spotify i aprop de 10 tendes digitals més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada