dimarts, 8 de març del 2011

CADA COP MÉS BANDES TRIBUT.

Cada cop més apareixen a Catalunya bandes de versions: AC/DC, METALLICA, WHITESNAKE, JUDAS PRIEST, GUNS'ROSES, OZZY OSBOURNE, MEGADETH, IRON MAIDEN, SANGTRAÏT, SEPULTURA, MOTORHEAD, MOTLEY CRÜE...són algunes de les bandes versionades.

Crec que alguns músics es cansen de sortir a un escenari amb les seves composicions pròpies i no trobar gent en els concerts, només els de sempre, quatre amics, les quatre núvies o dones que fan fotos i graven el concert en dvd i algun company músic que s'ha deixat caure per allà.

Molts sabem la feinada que porta tocar en un grup, creació de temes, de lletres...i quan trobes que part de la gent, en el bolo, es troba parlant entre ells i si hi ha un futbolí, jugant com possessos... Potser esperen al següent grup i el que és a l'escenari no els interessa. Però quan es toca una versió  la sala es dispara i tots fixen la mirada cap al escenari i canten la lletra del tema.

Cal recordar que són bandes de "versions" i no de "còpies", la gràcia d'una versió és apropar-la al màxim a la cançó real però donant-li personalitat pròpia com a banda.

És el futur de les bandes?, fer versions?. No podem tenir cada setmana a casa nostra a uns DEICIDE, ARCH ENEMY, KREATOR, QUEENSRYCHE o el grup que vulguis, però si bandes tribut, que encara que tenen part de la feina feta, com són els temes, han d'esforçar-se per donar-li aquest punt i final per tenir nom dins l'escena. El públic ja el tenen guanyat des de un principi.

No se que us sembla a vosaltres?.


1 comentari:

  1. Y una leche tienen el público ganado: toca mal o canta mal y ya veras como a tus bolos seguirán acudiendo solo las novias de la banda, por mucho ke tokes todo el repertorio de Motley Crue, los Guns y AC/DC. Cualkier grupo BUENO( y no kiero decir famoso) tiene público y punto: la gente tiene criterio musical.

    ResponElimina