dilluns, 21 de març del 2011

"VIVID REMORSE", PRESENT I FUTUR DEL METAL CASOLÀ.

Unes poques bandes es fan un espai a l'escena metàl·lica catalana, una d'elles és molt jove i no deixa de rebre molt bones crítiques, sobretot del seu últim treball musical, es diuen VIVID REMORSE. En Joel, el cantant de la banda, respon al qüestionari de EL CAFÈ METAL.


1.Quan fa que existeix VIVID REMORSE?.

Vivid remorse es va fundar al maig del 2006, quan el Gustavo i el Xavi van coincidir en una proba que va organitzar un músic que buscava membres per un grup de metalcore. A cap dels dos els interessava l’estil, així que no encaixaven gaire en el projecte, però van tenir bona connexió a nivell musical i personal i van decidir seguir pel seu compte, fundant un nou grup. A l’octubre d’aquell any va entrar el Joel, el cantant, i poc després un baixista, que va ser substituït per un altre i que acaba de marxar per la seva imminent paternitat. Així doncs es pot dir que el nucli principal de Vivid Remorse (Joel, Gustavo i Xavi) existeix des de finals del 2006.

2. Quines són les vostre influències?.

La veritat és que és difícil que les nostres influències es notin a les nostres cançons, perquè son tan variades que acaben diluint-se en el nostre estil, que considerem bastant propi i relativament original. Més que influències, podríem parlar de gustos. Per exemple, a tots ens agrada el thrash clàssic, però no composem segons els seus patrons. De la mateixa manera, també ens agrada el thrash més modern, tipus Pantera o Machine Head, i d’aquesta mescla, juntament amb els gustos propis de cadascú (metall clàssic, death metal, groove, etc...) acabem conformant el nostre estil. Molts cops han dit que teníem influència claríssima de grups que no ens agraden o no hem sentit mai, o si ens comparen amb algunes bandes és més per casualitat que no perquè siguin uns referents buscats.

3. Les crítiques d'arreu són força bones, això us dóna empenta per aconseguir noves fites?.

Per suposat. La veritat és que nosaltres creiem en el nostre disc, però si ens ha sorprès una mica (i, en qualsevol cas, n’estem molt orgullosos i agraïts) el fet que molts mitjans no només han considerat que és un bon disc, sinó també han sapigut veure l’estil bastant característic del que et parlàvem a l’anterior preguntat, l’han definit a la perfecció i fins i tot algunes webs l’han considerat el millor disc de thrash de l’any passat a l’Estat. Tot això, per tant, ens empeny no només a voler-lo presentar en viu, sinó a fer-ne una mena de “continuació” en forma de segon treball que, en qualsevol cas, tampoc no volem que sigui calcat, perquè també ens agrada tenir nous reptes i inquietuds.

4. "Welcome to my stormy nights" al 2009 va ser el nou treball i "The Seed Of Malaise", al 2010, el vostre segon. Ja penseu en un tercer, o ara us dediqueu només als directes?.

Ara mateix enfoquem el treball del grup en aconseguir nous concerts, ja sigui muntant-los nosaltres mateixos amb altres bandes i sales, o a través d’associacions catalanes o nacionals que, poc a poc, anem coneixent o van contactant directament amb nosaltres per a participar en festivals o concerts puntuals per tota la península.

En quant al proper treball, ja estem composant nous temes encaminats a la producció d’un nou treball que, ara per ara, no tenim clar quan serà. De moment estem explotant al màxim el darrer treball, però sense deixar de banda noves composicions que, si més no, fan seguir al grup amb vida. Està bé assajar de cara als concert, però el que realment ens motiva és poder desenvolupar la nostra creativitat en la composició de nous temes. L’avantatge que tenim, si és que es pot dir així, és que tots els integrants toquem la guitarra, pel que podem intervenir activament en la composició dels temes (generalment de la mà del nostre guitarrista Gufy) o portar directament temes, riffs, o qualsevol aportació encaminada a la creació de nous temes.

Certament no sabem quan estarem preparats, i tindrem el material necessari, per a començar a produir un nou treball, així que també estem una mica expectants en el sentit de que ens agradaria trobar alguna discogràfica, segell, etc. que ens pugui ajudar en el finançament i, d’aquesta manera, motivar-nos una mica més, si cap, en assolir aquesta nova fita, sense infravalorar l’ auto producció, que ja ens ha dut a parir un bon disc com ha sigut “The Seed Of Malaise”.

5. Com va ser la gravació del vostre segon disc?.

Va ser una experiència inoblidable. Després d’haver rebut una oferta d’una discogràfica Austríaca, i després de discutir molt sobre alguns punts que ens semblaven una mica ambigus en el contracte que ens van enviar, vàrem decidir gravar-ho a la nostra ciutat, tant per la comoditat a l’hora de gravar, fer retocs, masteritzar, editar, etc. com per la major disposició de temps. Vàrem estar mirant varis estudis, però finalment ens vàrem quedar amb en Mr. Ax, que va demostrar una professionalitat immillorable i un tracte excel·lent. L’afinitat que vàrem tenir amb ell seria difícil de trobar en un altre lloc, així que l’experiència va ser doblement enriquidora: a nivell professional i a nivell humà.

Vàrem passar un mes sencer gravant cada dia durant més de 5 hores, a excepció d’alguns diumenges i dies puntuals, però en cap moment es va fer pesat. Tots vàrem voler estar presents en les gravacions dels companys, igual que en els retocs finals, edició, mastering, etc. pel que creiem que va servir, alhora, per unir més al grup.

També ens va servir per posar de manifest les carències musicals que podíem tenir, i ens va fer fixar-nos en aspectes que, potser, no hauríem contemplat si no fos per la gran implicació d’en Mr. Ax. Així que, com dic, l’experiència va ser doblement enriquidora i estem molt satisfets del resultat, pel que no descartem, en un futur, poder tornar a treballar en el mateix estudi.

6. Com podem aconseguir la vostra música?.

Si el que voleu és ajudar al grup, podeu comprar el disc a través del nostre myspace. Clickant sobre la imatge del disc, o al blog, o a través de Xtreem Music el podeu aconseguir. Les formes de pagament són: transferència o paypal, i l'enviem a casa.

Si el que voleu és escoltar el disc sense més, el podeu descarregar el qualsevol dels numerosos links que hi ha a internet, tot i que assegurem que l'original agradarà més per la magnífica feina de la nostra il.lustradora Maite Ramis (Nad), de la que podeu trobar més treballs al facebook o a la seva web personal (cercant al google).

8. Per a la gent que encara no us ha vist en directe....com és un directe dels VIVID REMORSE?.

Els directes són el punt fort de VIVID REMORSE. Són concerts enèrgics on, si es donés el cas de no agradar l'estil, la gent marxa amb un bon sabor de boca per veure la professionalitat i el que transmetem. Ens deixem la pell sigui quina sigui la situació, i ho disfrutem, per això es produeix un feedback enèrgic amb el públic que sempre dóna resultats satisfactoris. Sincerament, creiem que qui ve als nostres concerts no marxa indiferent.


1 comentari: