dijous, 3 de febrer del 2011

"DRAKUM", DEATH-FOLK BARCELONÍ.


Estem d'enhorabona, un nou grup s'apunta a l'escena catalana. Es diuen DRAKUM i són de Barcelona. El seu estil és una barreja de Folk i Death Metal. JAVI, el cantant, ha respòs a un qüestionari. Ens informa que la primera demo de la banda, ve de les mans de Marc Figueres i els seus F2F Produccions, on també han gravat HELLSING i RELICS.

1. Quan fa que existeix DRAKUM?

La idea de DRAKUM va començar al 2008 quan Marc Martínez va començar a buscar gent per donar vida a les composicions que feia a casa com a hobby. Va contactar amb mi con a cantant i el vaig convèncer de convertir el projecte en una banda real. Durant un any vam estar buscant la resta de membres fins que la primera formació va estar completa al desembre de 2009, quan vam començar a assajar als locals de Banda Sonora de Sant Adrià del Besòs, així que com a banda formada portem ara mateix un any, i dos des que tot va començar a gestar-se.

2. Quines són les vostres influències?

Principalment una mica de totes les bandes de metal melòdic de tall europeu i el que ara s'anomena viking o folk metal, com poden ser FINNTROLL, KORPIKLAANI, ELUVEITIE, MITHOTYN, OTYG o tantes altres, i per suposat la música folk i celta. A part, cadascú té els seus propis gustos personals que ens influeixen d'una o altra manera, com a mi el metal més extrem com el black i el death, a alguns el més tècnic i progressiu...
3. Quants instruments arribeu a tocar?

Som dues guitarres, un baix, una bateria, un teclat, un violí i jo en ocasions toco l'arpa vocal o jaw harp. En un futur volem incorporar més instruments a les noves composicions, com pot ser un ukelele. Abans teníem un noi que tocava la gaita i el whistle, però va marxar. No ens tanquem a cap instrument, ens encanta experimentar amb nous sons.

4. La veu em recorda a la del grup AMON AMARTH, estaries d'acord?, és una referència o una casualitat?

Bé, jo vinc de bandes de death metal, vaig estar a Undertaker, ara renascuts com a Morbid Flesh, a Hellsign, banda de brutal death metal, i he passat per algunes bandes i projectes més relacionades amb el metal extrem. AMON AMARTH són una banda de death metal melòdic suec i per tant la veu és del mateix estil. Fora d'això, l'assemblança no va més enllà, encara que ens encanta aquest grup a tots, les nostres influències tiren més cap a la vessant més folk, i la veu és amb la que jo em sento més còmode cantant, sense pensar en assemblar-me a cap grup específic.


5. Teniu més concerts a l'agenda?.

No, de moment només ens ha sortit el del dia 19 de febrer, encara que tampoc hem estat buscant. Fins ara hem estat més centrats en l'edició de la demo, i a partir d'ara segurament sí que augmentarà la nostra activitat en directe.

6. Com podem trobar la vostra maqueta?.

En breu, unes dues setmanes a partir d'aquesta entrevista (fa dos dies que la vam portar a la fàbrica) la tindrem disponible en format CD a través del nostre MySpace, la web, facebook, twitter, e-mail i qualsevol lloc on ens volgueu contactar. Evidentment també als nostres concerts. Ara per ara es pot escoltar sencera al MySpace, i ja comença a aparèixer en mp3 en algunes pàgines de descàrregues i sistemes P2P com Emule.

7. Nervis davant el primer concert de la formació el proper 19 de febrer?.

Sempre hi han una mica de nervis davant de qualsevol concert. Tots volem que tot surti el millor possible, però ja se sap que el directe és tot un món i pot passar de tot. Però procurem en concentrar-nos a pensar en lo bé que ens ho passarem i que tractarem de fer que la gent s'ho passi, en comptes de en els possibles problemes que puguin sorgir.

8. Si voleu dir quelcom més, ara és el moment, endavant i gràcies per tot.

Doncs poca cosa més a dir. Estem molt agraïts a EL CAFÈ METAL per donar-nos la oportunitat de que ens conegui més gent a través de la vostra pàgina, i molt il·lusionats amb el començament del que esperem que sigui una llarga trajectòria en el personal i en el musical. Animem a tot el qui ens vulgui escoltar a que entri al nostre MySpace que si li agraden les nostres cançons ens vingui a veure en directe, prometem que serà tota una festa.

La maqueta porta per nom "AROUND THE OAK", es presenta el 19 de febrer a la sala Dark Facktory de Sabadell el dia 19 de febrer a les 20:30 hores acompanyats per les bandes KATABATIKA i PSICODELICIA. Entrada gratis.


1 comentari:

  1. De puta mare, segur que és una festa el concert, rotllo IN EXTREMO, hehehe, felicitats.

    ResponElimina